Vendosja në shtrat stereotipet dhe mitet e Bingos

Bingo

2021-08-27

Katrin Becker

Bingo ka qenë rreth e rrotull për shekuj, megjithatë në dekadat më të fundit, loja ka zhvilluar një reputacion të caktuar….

Vendosja në shtrat stereotipet dhe mitet e Bingos

Le të hedhim një vështrim në disa nga këto variabla për reputacionin.

Bingo është vetëm për të moshuarit

Për shumë vite, supozohet se bingo është një lojë që luajnë vetëm të moshuarit, dhe nëse keni një pamje sipërfaqësore, kjo mund të ndodhë shumë mirë.

Ky stereotip është përforcuar edhe nga mediat e njohura, me filma dhe televizione që përshkruajnë lojtarët e bingos si të moshuar. Por si gjithmonë, e vërteta është gjithmonë më komplekse nga sa duket.

Ndërsa ngjarjet personale mund të mbështeten në një demografi më të vjetër, shumë të rinj po e luajnë lojën gjithashtu… ndryshimi është se ata po e bëjnë atë thjesht në internet. Sipas një studimi britanik të YouGov, grupi më i madh i njerëzve që luajnë bingo në internet janë në fakt midis moshës 24 dhe 30 vjeç. Ky grup përbënte 28% të bazës totale të lojtarëve, me grupmoshën tjetër më të madhe të moshës 35-44- vjeçarët, të cilët përbënin 26% të rezultateve në studimin e 2018-ës.

Ndonëse kjo mund të nënkuptojë se të moshuarit preferojnë të luajnë personalisht, ka padyshim një komunitet lojtarësh të rinj bingo që kënaqen duke luajtur online, gjë që ka të ngjarë të jetë një shenjë e mirë për të ardhmen e kësaj loje argëtuese fati.

Të moshuarit… Dhe vetëm gratë luajnë Bingo gjithashtu

Një tjetër stereotip që duket se ka ngecur rreth markës Bingo është se vetëm gratë luajnë Bingo. Duke parë historinë e lojës, është e lehtë të kuptosh pse njerëzit e bënë atë supozim. Për dekada, sallat e bingos janë dominuar nga lojtarët femra. Madje kohët e fundit, ndarja mes lojtarëve meshkuj dhe femra ka anuar shumë në favor të femrave 32% meshkuj kundrejt 68% femrave. Bingo është një lojë e mrekullueshme sociale.

Shumë kanë hedhur hipotezën pse është kështu, duke e vënë atë në faktin se bingo është një lojë më sociale ose më pak konkurruese, apo edhe për shkak të mënyrës se si disa kompani tregtojnë shërbimet e tyre të bingos, por për çfarëdo arsye, demografia e lojtarëve ka filluar të ndryshim.

Bingo ka kaluar Dita e barit - Bingo është tani një lojë që po vdes

Sallat e Bingos dikur ishin një punë e madhe. Ata jo vetëm që ishin mjaft të zakonshëm, por ndonjëherë ofruan edhe çmime të mëdha. Dhe meqenëse këto ditë kanë kaluar, atëherë me siguri kjo do të thotë që bingo po vdes? Jo. Bingo nuk ka vdekur, thjesht po zhvillohet për të ecur me ritmin e kohës që ndryshon.

Siç kemi vendosur, bingo në internet po përqafohet nga një brez i ri, me një numër në rritje meshkujsh që zgjedhin të luajnë lojën gjithashtu online. Që në fillim të viteve 2010, njerëzit vunë re se si versioni online i lojës po tërhiqte lojtarët.

Një artikull i vitit 2013 nga BBC, "Bingo online: Një shtëpi shumë e mbushur", theksoi se si lojtarët e Mbretërisë së Bashkuar po mblidheshin në faqet për të luajtur, të tërhequr nga komoditeti i lojës dhe dhomat e bisedave të zhurmshme. Shtojini kësaj faktin se ju mund të luani lojëra të shumta, dhe se ka shumë më tepër larmi, dhe ju keni një recetë për sukses!

Bingo është bërë sërish sociale! Është një rast klasik i efektit Lindy. Bingo është lindy.

Të rejat e fundit

Play Pragmatic zbulon përplasjen e madhe të basit bazuar në seritë e saj të njohura të lojërave elektronike
2023-09-28

Play Pragmatic zbulon përplasjen e madhe të basit bazuar në seritë e saj të njohura të lojërave elektronike

Lajme