3 më shumë dallime kryesore midis lojtarëve të Blackjack dhe Pokerit

Faqe të reja pokeri

2021-12-09

Katrin Becker

Këtu janë tre dallime të tjera kryesore midis dy lojërave më të njohura me letra në botë?

3 më shumë dallime kryesore midis lojtarëve të Blackjack dhe Pokerit

Blackjack dhe Poker.

Ka shumë për të dalluar midis dy lojërave të shkëlqyera me letra, kështu që këtu janë 3 dallime të tjera të mëdha midis praktikuesve të lojës.

Lojtarët e pokerit janë konkurrues mes njëri-tjetrit - ndërsa lojtarët e Blackjack-ut janë vetëm duke luajtur në tryezë

Ekziston një konkurrencë famëkeqe midis lojtarëve të pokerit në tryezë. Ata po luftojnë për paratë e njëri-tjetrit. Një lojë me shumë 0.

Pokeri është tepër konkurrues dhe është rastësore që lojtarët e pokerit të bëhen pak të sprovuar herë pas here. Lojtarët e Blackjack-ut dihet se janë gjithashtu konkurrues, megjithatë, është një lloj konkurrence shumë më ndryshe.

Kumarxhinjtë duhet të mposhtin, të manovrojnë dhe në fund të tejkalojnë konkurrencën. Pokeri mund të jetë një lojë shumë më e kërkuar për shkak të kompleksitetit të shtuar dhe variacionit që Blackjack nuk ofron.

Këto pritje të rritura të lojtarëve të pokerit zakonisht rezultojnë në mjedise hiperkonkurruese.

Blackjack nuk ka nevojë të jetë social, ku poker është në thelb

Blackjack luan kundër letrave dhe tryezës - jo personit.

Edhe një herë, kur luani blackjack konkurrenca juaj e vetme është shtëpia. Biseda me lojtarë të tjerë shpesh e bën lojën më të këndshme, por nuk do të ndryshojë rezultatin e lojës.

Pokeri, nga ana tjetër, është një lojë shumë më sociale. Mungesa e aftësive sociale ose aftësia për të lexuar njerëzit është një dëm masiv për lojtarët e mundshëm të pokerit.

Ju duhet të jeni në gjendje të kuptoni llojet e personalitetit të lojtarëve të tjerë dhe mënyrën e çmendurisë së tyre. Nëse nuk mundeni, atëherë ka të ngjarë ta keni shumë më të vështirë të fitoni duart e pokerit.

Ndërveprimi ndërmjet fatit dhe aftësisë - Blackjack kundrejt Pokerit

Të dyja këto lojëra me letra, blackjack dhe poker përfshijnë një sasi të mjaftueshme aftësish dhe fati. Ky bilanc është një nga arsyet kryesore që ata janë kaq të njohur.

Nëse një lojë bazohej thjesht në fat, do të hiqte çdo motivim për t'u përmirësuar. Nëse një lojë bazohej thjesht në aftësi, do të kishte shumë pak emocione pasi lojtarët "më të mirë" do të fitonin secilën dorë.

Kombinimi i fatit dhe aftësisë është diçka që shumica e lojtarëve të fatit e duan në një lojë kazino. Ai i mban ata të angazhuar në secilën dorë dhe i frymëzon ata të performojnë sa më mirë që kanë.

konkluzioni

Për ta bërë këtë krahasim të përfunduar, këto janë 3 krahasimet e fundit të lojtarëve të Pokerit dhe Blackjack që kemi.

Blackjack është më i strukturuar, i parashikueshëm dhe i bazuar në strategji sesa pokeri.

Pokeri mund të jetë i vështirë për lojtarët e rinj për shkak të kompleksitetit që rrethon shumë variacione të lojës. Blackjack, nga ana tjetër, është pak më e lehtë për t'u mësuar dhe zotëruar.

Megjithatë, një nga gjërat që lidh të dyja lojërat është ekuilibri delikat i fatit dhe aftësisë.

Së shpejti do të vijnë edhe tre të tjerë - dallime midis lojtarëve të Blackjack dhe Pokerit.

Lajmi i fundit

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?
2022-07-20

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?

Lajme