Gambling Addiction

Kazinotë në internet po rritin mbështetjen për lojtarët që po luftojnë varësinë nga kumari. Me më shumë se 1.6 milionë kumarxhinj të rregullt në vend, varësia është një shqetësim i madh. Gati 6 për qind e kumarxhinjve do të zhvillojnë një zakon. Qasja e lehtë dhe gjatë gjithë kohës në bastet online e përkeqëson çështjen për ata lojtarë që po luftojnë me çështjet e varësisë.

Edhe ata që shërohen mund të jenë në një luftë të vazhdueshme për të trajtuar ndjenjat pas detyrimit. Si përgjigje, kazinotë me reputacion zbatojnë politika të përgjegjshme të lojërave të fatit, të orientuara drejt ndihmës së kumarxhinjve në nevojë. Këtu janë tre mënyra se si kazinotë në internet ndihmojnë për të frenuar sjelljen e varësisë.

Paralajmërim i lojtarëve

Shumica e kazinove të respektuara në internet shfaqin dukshëm informacione në lidhje me varësinë e lojërave të fatit në faqet e tyre të internetit të kazinove në internet. Këto mohime i paralajmërojnë kumarxhinjtë për atë që mund të përjetojnë nëse janë të varur. Sjellja e rrezikuar e lojërave të fatit përfshin huamarrjen e parave për të luajtur kumar, të menduarit për lojërat e fatit vazhdimisht, lojërat e fatit për t'i shpëtuar çështjeve të jetës.

Duke inkurajuar vetë-monitorimin e sjelljeve, disa kazino në internet po ndihmojnë të varurit të mposhtin varësinë nga kumari. Paralajmërimet shpesh përfshijnë paralajmërimin se kumari është argëtim dhe inkurajojnë mbajtësit e llogarive të shpenzojnë vetëm atë që mund të humbasin. Kumari është një mënyrë për t'u argëtuar dhe disa faqe interneti inkurajojnë lojtarët në rrezik të gjejnë forma të tjera argëtimi.

Ofrimi i zgjidhjeve dixhitale

Iniciativa të përgjegjshme të lojërave gjithashtu këshilloni kumarxhinjtë se si të frenojnë sjelljen e varësisë. Vendosja e kufijve ligjorë të moshës për lojtarët ndihmon në parandalimin e lojërave të fatit të mitur. Adoleshentët dhe të rinjtë janë kandidatë me rrezik të lartë për prirje të varësisë. Llogaritë dixhitale kërkojnë verifikim identiteti për të siguruar që një i rritur po luan. Përdoruesit gjithashtu mund të vendosin kufizime për shpenzimet. Në disa kazino, lojtarët e fatit mund t'i japin vetes një pushim kumar duke hequr dorë nga llogaria për një periudhë të caktuar kohe.

Grafikët dixhitalë u japin lojtarëve një pamje të përgjithshme të tendencave fituese dhe të humbura, duke lejuar një lojtar që të marrë vendime të informuara financiare. Përtej vetë-monitorimit, teknologjia tani mund të monitorojë sjelljen e lojtarit dhe të paralajmërojë lojtarin, nëse softueri zbulon sjellje të rrezikshme. Përveç kësaj, disa kazino ofrojnë një dritare kërcyese periodike, e cila shfaqet në intervale të caktuara për të pyetur lojtarin nëse dëshiron të vazhdojë të luajë.

Gjetja e Ndihmës

Nga faqet e internetit te aplikacionet, mënyrat për të hyrë në lojërat e fatit në internet po rriten vazhdimisht. Kazinotë e reja në internet kanë filluar të kuptojnë rëndësinë e ofrimit të rekomandimeve të lojërave të përgjegjshme për të frenuar varësinë nga kumari. Një shumëllojshmëri e gjerë burimesh ndihmojnë kumarxhinjtë në internet për të kapërcyer varësinë. Kazinotë e reja në internet ofrojnë lista të organizatave, të cilat do të ndihmojnë lojtarët që po përjetojnë sjellje të rrezikuara. Kumarxhinjtë Anonim dhe Terapia e Kumarit janë dy organizata që ofrojnë mbështetje dhe udhëzime të vazhdueshme për të luftuar varësinë nga kumari dhe për të ndihmuar në shërim.

Trajtimi i personalizuar është zakonisht hapi i parë drejt rikuperimit nga varësia ndaj lojërave të fatit. Organizatat mund të zbatojnë këshillim familjar, analiza individuale ose shërim në spital, në varësi të shtrirjes së varësisë.

Ndihma e lojtarëve për të mposhtur varësinë nga kumari është pjesë përbërëse e operacioneve të reja të kazinosë në internet. Platformat përgjegjëse i vendosin lojtarët mbi fitimet duke zbatuar mënyra të reja dhe inovative për të gjurmuar, monitoruar dhe ndihmuar kumarxhinjtë që shfaqin sjellje në rrezik. Edukimi i komunitetit të lojërave të fatit i ndihmon kazinotë të vendosin dhe ruajnë kufij të shëndetshëm për të ndihmuar kumarxhinjtë të shijojnë lojërat e kazinosë. Vendosja e informacionit të detajuar në lidhje me lojërat e fatit me përgjegjësi është hapi i parë për kazinotë e reja në internet për të mposhtur varësinë nga kumari.

Image