4 Fushat ku shkathtësitë e biznesit dhe aftësitë e pokerit mbivendosen

Lajme

2021-11-07

Ethan Tremblay

Bota e biznesit dhe poker bota ka shumë të përbashkëta. Suksesi në secilën prej tyre kërkon një kombinim këmbënguljeje, strategjie, aftësie dhe sigurisht mos harroni – pak fat.

4 Fushat ku shkathtësitë e biznesit dhe aftësitë e pokerit mbivendosen

Këtu janë katër gjërat që përputhen me biznesin dhe pokerin.

Mendësia e Pokerit dhe Mendësia e Biznesit mbivendosen

Pokeri ka të bëjë me lëvizjet që bëni, mënyrën se si menaxhoni rrezikun, kuptueshmërinë dhe sigurisht strategjinë tuaj. Ajo kërkon një grup të tërë aftësish konceptuale: shkathtësi mendore, fokus, disiplinë, kontroll emocional dhe rrezik të llogaritur.

Përqendrimi i mendjes para fillimit të çdo dite, çdo takimi dhe çdo vendimi të rëndësishëm është vendimtar edhe në biznes.

Mendoni për një interes më të gjerë në strategjinë dhe marrjen e rrezikut. Mendësia është gjithçka.

Si në biznes ashtu edhe në poker Leximi i njerëzve është shumë i rëndësishëm

Leximi i njerëzve anon drejt negociatave. Këta janë dy faktorë që ndihmohen nga aftësia për të funksionuar mirë në biznes dhe poker. Leximi i njerëzve. Kur luani poker online ose me një kazino me bazë tokësore, për të qenë në gjendje të qëndroni një hap përpara, duhet të jeni në gjendje të parashikoni lëvizjet, tregimet dhe dobësitë e lojtarëve të tjerë.

Me biznesin, qofshin kolegë, klientë apo konkurrentë, leximi i njerëzve është padyshim një aftësi thelbësore.

Të kuptuarit e njerëzve dhe të qenit në gjendje të vlerësoni situatën në mënyrë të qartë ju lejon të angazhoheni në një mënyrë kuptimplote, t'i kaloni njerëzit, të motivoni dhe të frymëzoni dhe të përgjigjeni në mënyrën më të mirë - pavarësisht nëse është të shohësh potencialin e një punonjësi dhe t'i vendosësh ata në pozicionin e duhur , duke i shitur një klienti të mundshëm ose duke iu përgjigjur fushatës së një konkurrenti.

Më e rëndësishmja - Aftësia për të llogaritur rrezikun

Pavarësisht nëse është në poker apo në biznes, është e rëndësishme që të jeni të mirë në llogaritjen dhe menaxhimin e rrezikut.

A i kuptoni shkëmbimet? A do të vini bast të gjitha paratë tuaja në një dorë të keqe? Ju nuk duhet - dhe nuk do të bënit as në biznes. Si pokeri ashtu edhe biznesi janë të paparashikueshëm, gjë që e bën matjen e fitimeve dhe humbjeve të mundshme, duke faktorizuar çdo mundësi dhe duke reflektuar mbi llojet e rrezikut të përfshirë kyç për të bërë lëvizjen e duhur – pavarësisht nëse kjo ka të bëjë me një bllof, ngritje ose palosje, ose me vendimet e marketingut, ndarjet buxhetore ose planet e projektit.

Si në tryezën e pokerit ashtu edhe në sallën e këshillit, llogaritja e rrezikut përfshin kryerjen e disa matematikës së shpejtë, vlerësimin dhe përdorimin e instinktit tuaj.

Fytyra Famëkeqe e Pokerit

Aftësia për të marrë rreziqe të mëdha dhe për të mbajtur emocionet tuaja nën kontroll të plotë është thelbësore si në botën e biznesit ashtu edhe në botën e pokerit.

Fytyra e pokerit i referohet një fytyre që nuk shfaq asnjë emocion, të mirë apo të keq, në mënyrë që të mos dhurojë asgjë. Nëse një lojtar është i emocionuar për një dorë ose në një pozicion të dëshpëruar, ai nuk duhet të dridhet ose të japë ndonjë aluzion ose informacion për kundërshtarët e tij.

Mësimi, këtu, është rëndësia e kontrollit të emocioneve tuaja dhe të qëndrimit të nivelit. Në biznes, megjithëse mund të mos jetë e nevojshme të mbash një fytyrë pokeri 100% të rasteve, aftësitë e mira drejtuese përfshijnë aftësinë për të qëndruar të qetë, të qetë dhe të mbledhur, pavarësisht nga situata, si dhe të mos bazosh vendime të rëndësishme në emocione të forta. .

Lajmi i fundit

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?
2022-07-20

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?

Lajme