Si i shkeli Michael Owen rregulloret e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar?

Lajme

2022-07-06

Në këtë blog, unë do të zbërthejë arsyet pse veprimet e ish-sensacionit të futbollit Michael Owen shkelën ligjet e Mbretërisë së Bashkuar. I kritikuar për postimin e promovimeve në Twitter për një kazino kripto, e cila nuk u regjistrua në Komisionin e Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar, ylli shkeli rregullat e lojërave të fatit. 

Si i shkeli Michael Owen rregulloret e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar?

Sfondi

Punt Casino shpalli Owen si ambasadorin e markës së kompanisë. Ish-sulmuesi u shfaq në reklama dhe fushata reklamash dixhitale për kazinonë, të cilat gjithashtu i atribuan një citim atij. Citimi miratoi Punt Casino, duke e quajtur partneritetin e tij me platformën "një përshtatje natyrale"

Në një çështje të veçantë, Autoriteti i Standardeve të Reklamimit të vendit urdhëroi ish-sulmuesin të ndalonte gjithashtu promovimet për një NFT. Shenja e pandryshueshme pretendon se është NFT-ja e parë, e cila nuk do të humbasë vlerën e saj fillestare. 

Vazhdo të lexosh për informacion të detajuar në lidhje me ligjet e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar dhe se si Owens u ndesh me rregulloret.

Licencimi

Punt Casino është licencuar nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Curacao (GCB). GCB rregullon llotaritë e Curacao-s, lojërat bingo, kartat gërvishtëse, si dhe kazinotë në internet dhe ato në tokë. Licenca e Curacao-s është zakonisht e para që operatorët e rinj të kazinosë e konsiderojnë sepse ofron çmime të arsyeshme dhe kërkesa të lehta për licencim. Pa ndarje të veçanta të lojërave të fatit, licenca e vetme e lojërave të fatit në rajon mbulon të gjitha format e argëtimit të kazinosë. Kazinot duhet vetëm të regjistrojnë një biznes në rajon dhe të paguajnë tarifa të arsyeshme licencimi. Standardet e licencimit janë të thjeshta, duke u lejuar shumicës së kazinove fillestare mundësinë për të marrë licencë me pak burokraci.

Licencimi rregullator në Karaibe ka reputacion për procese të buta për miratim. Nuk është e qartë nëse licenca Curacao e Punt lejon kompaninë të operojë në MB. Megjithatë, të Komisioni i lojërave të fatit në Mbretërinë e BashkuarRregulloret e tij janë të drejtpërdrejta. Komisioni kërkon që kazinotë të marrin një licencë në Mbretërinë e Bashkuar për të reklamuar ligjërisht për qytetarët britanikë. Pas tweeteve të Owens, rregullatorët bllokuan aksesin e kazinosë për përdoruesit e internetit në Mbretërinë e Bashkuar.

NFT-të

ASA ndërhyri në mbështetjen e Owen për NFT-të. Shenjat jo të këmbyeshëm tregojnë pronësinë e një aktivi virtual, i cili mund të përfshijë art dixhital, muzikë, lojëra ose karta tregtare. Sipas Owens, kodi brenda NFT-ve që ai promovoi i pengon pronarët të shesin asetet për më pak se vlera fillestare. Megjithatë, ASA thekson se nëse vlera bie dhe askush nuk dëshiron të blejë NFT-të për vlerën fillestare, pronarët mbeten me një pasuri pa vlerë.

Duke vënë në dukje luhatjen e çmimeve për asetet dixhitale, Autoriteti po rishikon kuadrin e reklamave NFT në tregun e Mbretërisë së Bashkuar për të siguruar që kompanitë të mos mashtrojnë qytetarët britanikë. Rishikimi është veçanërisht i rëndësishëm duke pasur parasysh mënyrën se si vlerat e NFT kanë rënë pas vlerave të larta në 2021. Çmimet mesatare të NFT kanë humbur më shumë se gjysmën e vlerës së tyre.

Reklamim

Meqenëse futbolli profesionist në MB është një objektiv kryesor reklamimi për markat, Owens është i njohur me reklamat e lojërave të fatit. Gjysma e klubeve të Premier League shfaqin markat e lojërave të fatit në bluzat e tyre të futbollit. Ky fakt ka nxitur një rishikim të Aktit të Lojërave të Fatit të Mbretërisë së Bashkuar të vitit 2005 nga rregullatorët e vendit.

Reklamat e lojërave të fatit për uniformat e futbollit në ligë kanë një vlerë të kombinuar prej 80 milionë dollarësh, gjë që po e shtyn Mbretërinë e Bashkuar të konsiderojë ndalimin e sponsorizimeve sportive nga markat e lojërave të fatit.

Lajmi i fundit

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?
2022-07-20

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?

Lajme