Si ndikon legjislacioni i ri gjerman në kazinotë në internet

Lajme

2021-11-11

Eddy Cheung

Gjermania i është përgjigjur një rritjeje gjigante të numrit të lojtarëve të kazinove në internet me legjislacion të ri në këtë zonë. Traktati Ndërshtetëror i Gjermanisë për lojërat e fatit (ISTG) do të ketë një ndikim të madh në kazinotë e licencuara. Ndërsa ndryshimi ose rregulloret e fundit do të lehtësonin disa kufizime në kazinotë e licencuara, mund të ndikojë në tregun e palicensuar të kazinove.

Si ndikon legjislacioni i ri gjerman në kazinotë në internet

Le të përshkruajmë se çfarë nënkupton ky ligj kazinove online dhe industria e lojërave të fatit.

Prezantimi i kazinove të licencuara në Gjermani

Sipas ligjeve të lojërave të fatit në internet në Gjermania, një lojë fati bie nën flamurin e të qenit legal dhe ndonjëherë jo.

Ndonëse ligjet e reja ende pritet të hyjnë në fuqi deri më 1 korrik, pak prej tyre kanë filluar të praktikohen.

Sipas raporteve dhe ekspertëve të ndryshëm, kushtet apo ndryshimet e reja do të jenë më të sakta dhe të rrepta për kazinotë e licencuara. Megjithatë, kazinotë e licencuara në Gjermani përballen me një gjendje fluksi - ku shumë kufizime janë në praktikë, të tilla si licencat e basteve sportive të Darmstadt.

Reklamuesit dhe operatorët e kazinove shpresojnë se rregulloret e reja nuk do të rezultojnë të jenë më strikte apo më të çuditshme se më parë.

Po në lidhje me kazinotë e palicencuara në Gjermani?

Së pari, le të konfirmojmë thashethemet e pasakta që njerëzit besojnë se një kazino pa licencë është e paligjshme.

Në të njëjtën kohë, disa besojnë se kazinotë e palicencuara nuk janë të besueshme. Megjithatë, të dy nocionet janë të pasakta sepse një kazino pa licencë është ajo që mban licencën e autoriteteve të huaja. Është plotësisht e ligjshme të luash në një kazino pa licencë dhe ofron gjithashtu mundësi të ndryshme, si bonuse, kërkesa për baste, kohëzgjatje të lojës, etj.

Rregulloret e reja të ISTG ofrojnë stres të lartë dhe gjithashtu liri për kazinotë e palicencuara. Pas 1 korrikut, basteshkruesit jashtë Gjermanisë do të lejohen të marrin licenca gjermane. Shumë lojtarë do të kalonin në kazino pa licenca për shkak të avantazheve të ndryshme si kufizimet në depozita, bonuse, më të hapura dhe kufizime minimale.

Çfarë ndryshimesh mund të presim me rregulloret në ndryshim?

Nuk e dimë saktësisht se çfarë do të përshtatet për 1 korrik 2021.

Ekspertët po bëjnë parashikime, por ekspertët përsërisin ndryshime specifike të mundshme si reklamat, lehtësimin e ndalimit të lojërave elektronike në internet dhe lojërave të pokerit, etj.

Rregullat për lojëra elektronike 5-sekonde

Autoritetet gjermane mund të sjellin një periudhë pritjeje prej 5 sekondash pas çdo rrotullimi. Kjo situatë do të mbetej paksa e padrejtë për lojtarët. Prandaj, rezultati mund të tërheqë kazinotë pa licenca.

Bonuset dhe shpërblimet

Nëse krahasohet me kazinonë e palicencuar, shpërblimet dhe shpërblimet janë më të vogla në një kazino të licencuar. Autoritetet gjermane mezi presin të bëjnë ndryshime edhe në këtë segment. Kazinove të licencuara do të lejohen të presin më shumë bonuse, por me kufizime të ndryshme.

Tërheqje të shpejta

Shumë lojtarë përballen me çështjen e tërheqjes së ngadaltë. Gjithashtu, procesi i tërheqjes shpesh çon në kreditimin e shumave më të vogla në llogaritë e lojtarëve. Motivi kryesor i rregulloreve të reja është të menaxhojë veprimtarinë mashtruese dhe mashtrimin. Prandaj, një politikë e shpejtë e tërheqjes është gjithashtu diçka që mund të vijë në rregulloren e re.

konkluzioni

Ende ka paqartësi se cili do të jetë ndikimi i plotë i këtij legjislacioni. Por, një gjë është e qartë se rregullorja e re nuk do të ndikojë drejtpërdrejt te lojtarët, pasi ajo ndërton për të trajtuar vetëm çështjet e lojtarëve.

Lojëra me përgjegjësi është një nga konsideratat kryesore të rregulloreve të 1 korrikut.

Lajmi i fundit

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?
2022-07-20

Cilat veçori ofrojnë kazinotë e realitetit virtual?

Lajme