Licencat

Me rritjen e fuqisë në rritje të kazinove në internet në të gjithë globin, lojtarët mund të pyesin: si e dimë që një kazino e re në internet ose një faqe e re e lojërave të fatit është e ligjshme? Epo, këtu hyjnë licencat e lojërave. Shumë autoritete licencuese operojnë në mbarë botën, ndërsa disa funksionojnë në nivel lokal/kombëtar nën kontrollin e qeverisë.

Një kazino e re në internet që mburret me akreditim nga organet licencuese demonstron legjitimitetin e saj. Kjo u siguron klientëve të mundshëm sigurinë se faqja funksionon në përputhje me ligjin dhe rregulloret, si dhe masa mbrojtëse kundër mashtrimeve. Në përgjithësi, një platformë me një numër licencash në emër të saj do të jetë një vend i sigurt për të marrë pjesë në aktivitetet e ofruara të lojërave të fatit.

DGOJ Spain

Kazinotë online në Spanjë janë rregulluar që nga viti 2011 nga Drejtoria e Përgjithshme për Rregullimin e Lojërave të Fatit, DGOJ. Kazinotë e reja në internet në Spanjë duhet të kenë një nga dy licencat për të operuar. E para është licencë e përgjithshme, e dyta është licencë speciale.

Trego më shumë...
Si i shkeli Michael Owen rregulloret e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar?
2022-07-06

Si i shkeli Michael Owen rregulloret e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar?

Në këtë blog, unë do të zbërthejë arsyet pse veprimet e ish-sensacionit të futbollit Michael Owen shkelën ligjet e Mbretërisë së Bashkuar. I kritikuar për postimin e promovimeve në Twitter për një kazino kripto, e cila nuk u regjistrua në Komisionin e Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar, ylli shkeli rregullat e lojërave të fatit. 

Si ndikon legjislacioni i ri gjerman në kazinotë në internet
2021-11-11

Si ndikon legjislacioni i ri gjerman në kazinotë në internet

Gjermania i është përgjigjur një rritjeje gjigante të numrit të lojtarëve të kazinove në internet me legjislacion të ri në këtë zonë. Traktati Ndërshtetëror i Gjermanisë për lojërat e fatit (ISTG) do të ketë një ndikim të madh në kazinotë e licencuara. Ndërsa ndryshimi ose rregulloret e fundit do të lehtësonin disa kufizime në kazinotë e licencuara, mund të ndikojë në tregun e palicensuar të kazinove.

Cila është kazinoja e re më e mirë në internet?
2021-03-21

Cila është kazinoja e re më e mirë në internet?

Ekziston një numër dërrmues i kazinove të reja duke u shfaqur çdo ditë. Çdo faqe ofron veçori të ndryshme, duke e bërë më të vështirë gjetjen e më të mirëve në treg. Faktet janë bazat e duhura për të zgjedhur një kazino të re. Kjo përfshin një numër variablash si dhe nevojat e lojtarit.

Qëllimi i autoriteteve dhe licencave të lojërave të fatit

Qëllimi i autoriteteve dhe licencave të lojërave të fatit

Në varësi të vendit të banimit të një lojtari, qëllimi i një autoriteti të lojërave të fatit është të kryejë kontrolle mbi operatorët e kazinove në internet, duke u siguruar që ata të veprojnë brenda çdo ligji dhe rregulloreje që zbatohet brenda juridiksionit. Disa autoritete të lojërave të fatit operojnë gjithashtu ndërkombëtarisht, të pavarura nga çdo qeveri dhe monitorojnë faqet e internetit të lojërave të fatit për çdo shkelje të rregullave të industrisë dhe kodeve të praktikave më të mira; duke siguruar që lojërat të zhvillohen në mënyrë të drejtë dhe lojtarët të paguhen çdo fitim që u detyrohet.

Licencat përdoren nga autoritetet e lojërave të fatit për të demonstruar se platformat janë të regjistruara në mënyrë të përshtatshme dhe janë duke iu përmbajtur rregullave dhe rregulloreve ligjore që ato diktojnë. Lojtarët mund të kërkojnë për këto licenca për të krijuar legjitimitet përpara se të regjistrohen me a kazino e re në internet. Autoritetet e lojërave të fatit të sanksionuara nga qeveria zakonisht do t'u jepen atyre fuqi zbatuese, duke i lejuar ata të sanksionojnë ose mbyllin çdo biznes kumari që nuk ndjek rregullat, duke siguruar që lojtarët të mbahen gjithmonë të sigurt.

Qëllimi i autoriteteve dhe licencave të lojërave të fatit
Pse të kontrolloni licencën e lojërave të fatit?

Pse të kontrolloni licencën e lojërave të fatit?

Kontrollimi i licencave të lojërave të fatit për kazinotë e krijuara dhe të reja në internet është një mënyrë efektive për të siguruar që një biznes të jetë legjitim dhe jo thjesht një mashtrim. Nga këndvështrimi i një lojtari, është e rëndësishme të kontrolloni licencat e lojërave të fatit të ofruesit në mënyrë që ata të sigurohen se do t'i paguhen çdo fitim që u detyrohet dhe se të dhënat e tyre do të mbahen të sigurta.

Lojtarët gjithashtu mund t'i kontrollojnë këto licenca si një mënyrë për të përcaktuar se lojëra të reja kazino për të luajtur të ofruara nga një kazino online janë brenda praktikave më të mira të industrisë dhe po operohen në mënyrë të drejtë - ose thënë thjesht, që lojërat nuk janë të manipuluara në mënyrë të padrejtë.

Lojtarët nga juridiksione të caktuara do t'i nënshtrohen gjithashtu ligjeve dhe rregulloreve më të rrepta se rajonet e tjera. Disa vende kufizojnë shumë aktivitetet e lojërave të fatit, duke kufizuar lojtarët në faqet e internetit që janë të regjistruara brenda vendit. Në këto raste, licencat specifike lokale do t'u lëshohen kazinove të regjistruara ligjërisht nga autoritetet qeveritare, të cilat lojtarët mund të dëshirojnë t'i kontrollojnë në mënyrë që të dinë se nuk do të shkelin potencialisht ndonjë ligj vetë duke luajtur në një sajt të caktuar.

Pse të kontrolloni licencën e lojërave të fatit?
Licencat e lojërave popullore

Licencat e lojërave popullore

Komisioni i lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar: Me kompetenca që i janë dhënë Komisioni i lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar me Aktin e Lojërave të Fatit të vitit 2005, ky organ rregullator ka krijuar një reputacion ndërkombëtar, i cili i jep respekt në botën e lojërave online. Të ngarkuar me rregullimin e bizneseve të lojërave të fatit duke garantuar drejtësinë, sigurinë e lojtarëve, mbrojtjen e të miturve dhe parandalimin e pastrimit të parave, lojtarët dhe kazinotë në mbarë botën kërkojnë rregullisht legjitimitetin dhe besimin e fituar nga licencat e lëshuara nga ky autoritet. Komisioni ka rregulla strikte për kazinotë online, të cilat zbatohen me rigorozitet.

Autoriteti i Lojërave të Maltës: Themeluar në 2001 për të mbikëqyrur aktivitetet e lojërave të fatit në Maltë, duke përfshirë operatorë të bazuar dhe drejtuar nga territore të tjera ndërkombëtare. Autoriteti ofron katër licenca të ndryshme, të cilat ndryshojnë në varësi të llojit të lojërave të fatit që zhvillohen. Librat sportive, lotaritë dhe lojërat elektronike në internet janë vetëm disa nga kategoritë e lojërave që bien nën kontrollin e MGA. Drejtësia dhe siguria e lojtarëve janë ato që autoriteti kërkon të mbrojë.

Komisioni i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit në Isle of Man: Një bord i pavarur ligjor, i Autoriteti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit në Isle of Man u themelua në vitin 1962 dhe që atëherë ka fituar një reputacion për zbatimin e fuqishëm dhe efektiv të rregulloreve të tij. Autoriteti synon të mbrojë lojtarët në ishull në kazinotë tokësore dhe në internet, duke siguruar që të miturit të mos kenë mundësi të kenë akses në aktivitetet e lojërave të fatit dhe që operatorët të drejtojnë lojërat në mënyrë të drejtë dhe të paguajnë çdo fitim.

Licencat e lojërave popullore