DGOJ Spain

Kazinotë online në Spanjë janë rregulluar që nga viti 2011 nga Drejtoria e Përgjithshme për Rregullimin e Lojërave të Fatit, DGOJ. Kazinotë e reja në internet në Spanjë duhet të kenë një nga dy licencat për të operuar. E para është licencë e përgjithshme, e dyta është licencë speciale.

Organizata është përgjegjëse për monitorimin dhe inspektimin e praktikave të lojërave të fatit, përpunimin e kërkesave për licencë dhe menaxhimin e tarifave. Ata gjithashtu ofrojnë një shërbim për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve për klientët që kanë pasur probleme me ndonjë operator të licencuar.

Është e rëndësishme të theksohet se DGOJ nuk rregullon lotaritë, të cilat operohen dhe kontrollohen veçmas.

DGOJ Spain
Fusha e Licencimit të DGOJSi të dini nëse një kazino e re në internet është e licencuar nga DGOJ?
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher

Fusha e Licencimit të DGOJ

Licenca e përgjithshme i lejon kazinosë të ofrojë baste dhe aktivitete të tjera të lojërave të fatit si garat në Spanjë. Këto lëshohen për një periudhë 10-vjeçare, por më pas ekziston mundësia që kazinoja ta zgjasë këtë edhe për një periudhë të mëtejshme 10-vjeçare.

Licenca speciale do të thotë që kazinoja mund të ofrojë të gjitha lojërat e rregulluara që mbulohen nga licenca e përgjithshme. Kazinoja duhet të ketë një licencë të përgjithshme në mënyrë që të marrë një licencë të veçantë, dhe ajo mund të lëshohet nga një deri në pesë vjet. Pas kësaj, zgjatjet janë të mundshme nëse kërkohet.

Për të marrë licencat përkatëse nga DGOJ, një kazino mund të duhet të presë deri në gjashtë muaj. Kjo do të japë një licencë të përkohshme dhe më pas mund të duhen edhe katër muaj të tjerë që të jepet licenca përfundimtare.

Kërkesat e kualifikimit

Që të jepen licencat, kazinotë duhet të plotësojnë kritere specifike. Ka një sërë kërkesash ligjore dhe financiare që ata të kualifikohen. Ekzistojnë gjithashtu disa specifika teknike, si përvoja profesionale e atyre që drejtojnë kazinonë dhe struktura e përgjithshme e personelit të organizatës. Kazinosë do t'i kërkohet të sigurojë prova që ato plotësojnë kërkesat e DGOJ kur të marrin në konsideratë aplikimin për licencë.

DGOJ kryen gjithashtu hetime për operatorët që nuk kanë licencë dhe do të ndërmarrë disa veprime detyruese nëse është e nevojshme kur kompanitë operojnë jashtë ligjit. Përveç kësaj, kur operon në Spanjë, çdo kazino në internet do të duhet të paguajë tarifa te DGOJ. Ka nivele të ndryshme pagesash dhe ato variojnë nga 2500€ deri në 38000€.

Si të dini nëse një kazino e re në internet është e licencuar nga DGOJ?

Për të zbuluar nëse a Kazino e re në internet në Spanjë ka një licencë DGOJ, mund të kontrolloni faqen zyrtare të Drejtorisë së Përgjithshme për Rregullimin e Lojërave të Fatit. Ka një lidhje atje me titull 'Operatorë të Licencuar'. Kjo do t'ju japë një listë të të gjithë operatorëve të kazinove që janë në gjendje të operojnë ligjërisht në Spanjë. Sidoqoftë, është gjithashtu një kërkesë për kazinotë që të shtojnë katër logo në faqen e tyre të internetit. Këto janë logot që përfaqësojnë rregulloret e ndalimit në lidhje me lojtarët e mitur, logon përgjegjëse të lojërave të fatit dhe logon e sigurt të internetit.

Nëse ka ndonjë problem me ndonjë operator kazinoje, atëherë klientët mund të shkojnë në seksionin e ankesave të DGOJ dhe të plotësojnë formularin e tyre online. Organizata më pas do të ndjekë procesin e saj për të ndihmuar në zgjidhjen e çështjes.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi