Regional Council of Darmstadt

Lojërat në internet, të referuara zakonisht si iGaming, janë një formë e lojërave të fatit në internet që përfshin bastjen e parave në rezultatet e ngjarjeve ose lojërave të ndryshme si baste sportive, poker në internet, lojëra elektronike virtuale, etj.

Organet licencuese si Këshilli Rajonal i Darmstadt mbikëqyrin dhe kontrollojnë operatorët e lojërave në internet, me një qëllim themelor: të mbrojnë lojtarët, të zbusin aktivitetet kriminale të lojërave të fatit dhe të parandalojnë pjesëmarrjen e të miturve - në thelb, licencat e lojërave e bëjnë tregun një mjedis të sigurt dhe të drejtë për të gjithë, dhe pajtueshmëria me protokollet e qeverisë promovon besimin midis klientëve, gjë që përmirëson reputacionin e biznesit.

Në hapësirën gjithnjë në zhvillim të lojërave online, një licencë për lojërat e fatit u jepet bizneseve që pranojnë dhe respektojnë një sërë legjislacionesh dhe udhëzimesh të fuqishme.

Për të maksimizuar mbrojtjen e lojtarëve, organi i pajtueshmërisë fokuson përpjekjet e tij në lojërat e përgjegjshme në internet, transparencën brenda biznesit dhe eliminimin e pastrimit të parave.

Kumar i përgjegjshëm

Komoditeti i kazinove në internet do të thotë se industria po lulëzon. Lojtarët dhe përdoruesit me një lidhje interneti, një pajisje inteligjente ose një kompjuter ose laptop funksional kanë qasje të lehtë - dhe të menjëhershme - në platformat virtuale të lojërave të fatit dhe lojërave të fatit.

Një institucion kumari duhet të ofrojë një mjet për të vetëvlerësuar lojën e tyre për të parandaluar varësinë nga kumari.

Ndershmëria

Të bësh biznes me integritetin dhe transparencën maksimale përmirëson besimin e lojtarëve në licencën e lojërave të fatit dhe aktivitetet e disponueshme të lojërave të fatit.

Si arrihet kjo? Organi rregullator mund të vendosë të vlerësojë softuerin e biznesit të lojërave të fatit në internet për të siguruar që ai funksionon në përputhje me rrethanat dhe për të konfirmuar nëse lojtarët po marrin kthimin e tyre të saktë nga kapitali i investuar.

Pastrim parash

Ne prekëm paligjshmëritë e hasura në hapësirën e kazinosë online.

Të kesh një licencë për lojëra do të thotë që të gjitha institucionet iGaming duhet të ndjekin dhe respektojnë ligjvënësit e monitoruar nga autoriteti i pajtueshmërisë për të siguruar që të gjitha paratë dhe depozitat e mëdha vijnë nga një burim ligjor.

Ata e bëjnë këtë duke inspektuar tërësisht llogaritë bankare të lojtarëve për të konfirmuar origjinën e parave të tyre.

A është licenca e kazinosë në internet e Gjermanisë e ligjshme për këdo, kudo?

A është licenca e kazinosë në internet e Gjermanisë e ligjshme për këdo, kudo?

Po, por ndërmarrjet me pronësi të huaj duhet të respektojnë një sërë rregulloresh të veçanta të iGaming, të cilat thonë se kazinotë në internet jo në pronësi vendase duhet të kenë një bazë fizike në rajon dhe se ato do t'i nënshtrohen ligjeve tatimore të vendit prej 5.3% xhiro. Përveç kësaj, ata punësojnë shtetas gjermanë si pjesë e stafit të tyre.

A është licenca e kazinosë në internet e Gjermanisë e ligjshme për këdo, kudo?
Aplikimi për një licencë të lojërave të fatit në internet

Aplikimi për një licencë të lojërave të fatit në internet

Në vitin 2021 u zbatua Traktati i shumëpritur ndërshtetëror për lojërat e fatit, i cili përfshinte të reja dhe të kufizuara mundësitë e licencës së lojërave të fatit për baste sportive, lojëra virtuale slot dhe poker në internet për operatorë privatë në të gjithë Gjermaninë.

Ndërsa regjistrimi dhe aplikimi për një licencë të lojërave të fatit është një ndërmarrje e mundimshme, institucionet iGaming që dëshirojnë të ofrojnë lojëra të drejtpërdrejta janë të detyruar të sigurojnë një të tillë.

Një licencë e lojërave të fatit në internet demonstron zotimin tuaj ndaj një politike të sigurtë dhe të ndershme lojrash. Me transparencë vjen bindja dhe me bindje vjen një reputacion i favorshëm.

Për shkak të ligjeve të rrepta që duhet të respektohen, lojtarët e dinë se një biznesi i lojërave të fatit me licencë ligjore në botën virtuale mund t'i besohet informacionit të tyre personal dhe, më e rëndësishmja, parave të tyre.

Kështu, të kesh një biznes të licencuar të lojërave të fatit ka një efekt të favorshëm, pasi promovon besnikërinë midis konsumatorëve.

Aplikimi për një licencë të lojërave të fatit në internet
Kërkesat për të marrë një licencë të lojërave të fatit në internet

Kërkesat për të marrë një licencë të lojërave të fatit në internet

Ndërsa çdo ofertë e lojërave në internet ka grupin e vet unik të kërkesave, udhëzimet kryesore të procesit të licencimit janë gjithëpërfshirëse:

Depozita e Sigurimit

 • Një aplikant duhet të sigurojë një depozitë sigurie prej të paktën 5 milionë euro dhe, në disa raste, mund të vendoset aq e lartë sa qarkullimi mesatar mujor i pritshëm, me një maksimum prej 50 milionë euro.

Lojërat duhet të ndahen

 • Kur ofertat e ndryshme të lojërave të fatit në internet si bastet sportive dhe pokeri janë të aksesueshme në të njëjtin domen, biznesi i lojërave të fatit duhet të sigurojë që ato të jenë të pavarura nga njëri-tjetri në faqen e internetit. Reklamimi i kryqëzuar është gjithashtu i ndaluar dhe një lojtar nuk mund të vë bast në më shumë se një lojë në të njëjtën kohë.

Kufiri i depozitave

 • faza e regjistrimit të faqes së internetit të kazinosë online, një lojtar duhet të vendosë kufirin e depozitave mujore në një maksimum prej 1,000 EUR. Për të mohuar mundësinë që një lojtar të bëhet i varur nga kumari, kjo kërkesë është thelbësore. Organi rregullator monitoron pajtueshmërinë me kufizimin prej 1000 euro nëpërmjet një bazë të dhënash qendrore.

Lojëra virtuale të automateve

 • Për lojëra elektronike virtuale, ekziston një kohë minimale prej 5 sekondash për lojë dhe një bast maksimal prej 1 EUR.
Kërkesat për të marrë një licencë të lojërave të fatit në internet
Si të aplikoni për një licencë të lojërave të fatit në internet

Si të aplikoni për një licencë të lojërave të fatit në internet

Për më tepër, për t'u kualifikuar për një licencë për lojëra online, duhet të dorëzohet një formular aplikimi i plotësuar me shkrim, si dhe të dorëzohet në mënyrë elektronike, së bashku me një deklaratë.

DOKUMENTET QË PËRSHKRUAJNË BESUESHMËRITË PËRFSHIJEN:

 • Një listë e përfaqësuesve të autorizuar.
 • Një deklaratë që përcakton angazhimin e tyre për të mos ofruar asnjë formë të kumarit të paligjshëm.
 • Të dhënat administrative si një certifikatë zhdoganimi.

Kapaciteti

Organi licencues ka të bëjë gjithashtu me kapacitetin e aplikantit përsa i përket kompetencës financiare, ekspertizës, transparencës dhe sigurisë.

Planet dhe Politikat

Aplikantët duhet të ofrojnë 'koncepte' të audituara që përshkruajnë parashikimin e tyre të synuar të përfitimit, strategjinë dhe angazhimin e tyre për lojërat e përgjegjshme të fatit, sigurinë e TI-së, mbrojtjen e të miturve, etj.

Në thelb, të gjitha planet dhe politikat që do të ketë biznesi.

Reklamim

Për sa i përket reklamimit të kazinosë në internet, një aplikanti duhet të tregojë nëse do të reklamojë në mënyrë të pavarur ose nëse do të kontraktojë jashtë.

Një koncept reklame duhet të shoqërojë një aplikim për licencim.

Informacion i detajuar

Për më tepër, duhet të jepen të gjitha detajet përkatëse në lidhje me biznesin e lojrave dhe se si do të funksionojë.

Kjo përfshin ofertën e tyre të lojës që do të vlerësohet dhe miratohet nga autoriteti mbikëqyrës.

Si të aplikoni për një licencë të lojërave të fatit në internet
Kazinotë në internet me licencë për lojërat e fatit

Kazinotë në internet me licencë për lojërat e fatit

Ashtu si vendet e tjera, hyrja në industrinë e iGaming në Gjermani është e mbushur me një rrjet pengesash për aplikantët, por që nga fillimi i amendamentit të katërt të Traktatit Ndërshtetëror, bizneset janë në rresht për autorizimin prestigjioz.

Deri më sot janë dhënë licencat e basteve sportive dhe 'lista e bardhë' zyrtare e Këshillit të Qarkut përfshin rreth 35 të licencuar.

Poker online dhe licencat e lojërave slot virtuale janë gjithashtu të hapura për aplikim, ndonëse deri tani vetëm një numër i kufizuar operatorësh kanë marrë dritën jeshile për këtë të fundit.

Deri më sot, licencat për lojërat e kazinosë në internet, veçanërisht ruleta, blackjack dhe baccarat, nuk janë lëshuar, por me reformat e rregullores së vendit të lojërave të fatit, po ashtu do të bëhen edhe udhëzimet për këto oferta specifike.

Aktualisht, është e paqartë nëse lojërat live do të jenë të hapura për bizneset private ose nëse ato do të drejtohen nën një monopol shtetëror.

Kazinotë në internet me licencë për lojërat e fatit
Të mirat dhe të këqijat e marrjes së një licence të kazinosë në internet

Të mirat dhe të këqijat e marrjes së një licence të kazinosë në internet

Të mirat:

 • Aplikimi për një licencë të lojërave të fatit në internet është një proces relativisht i shpejtë nëse gjithçka është në rregull.
 • Ligjet tatimore janë kryesisht të pranueshme.
 • Ligjet e lojërave të fatit janë të drejtpërdrejta dhe ndjekin standardet globale.
 • Dëshmia e licencimit mund të ekspozohet në faqen e internetit të lojërave.
 • Platformat e licencuara janë të besuara dhe të respektuara nga publiku.
 • Lojtarët ndihen të sigurt duke ditur që faqja e lojërave të fatit ka një licencë ligjore.

Disavantazhet:

 • Meqenëse licenca e lojërave të fatit në internet është relativisht e re në rajon, është e vështirë të kuptosh nëse ato kanë ndonjë të metë që mund të jetë problematike për bizneset.
 • Licenca e lojërave të fatit është e shtrenjtë dhe me monitorim të vazhdueshëm dhe kontrolle të pajtueshmërisë, ruajtja e vlefshmërisë së saj është kërkuese.
Të mirat dhe të këqijat e marrjes së një licence të kazinosë në internet
Histori e shkurtër e lojërave të fatit në internet në Gjermani

Histori e shkurtër e lojërave të fatit në internet në Gjermani

Gjermania është një rajon i trashëgimisë së lojërave të fatit dhe ndërsa operacionet legale të iGaming janë relativisht të reja, objektet me bazë tokësore datojnë që nga Perandoria Romake me kazinonë më të vjetër të njohur për njerëzit, Casino Wiesbaden, e ndërtuar në 1810.

Në vitin 2007 filloi një kazino austriake në internet, Bwin - e para që filloi operacionet celulare, megjithëse e palicencuar.

Jo shumë kohë pas hapjes, Bwin u fut në listën e zezë nga pranimi i lojtarëve gjermanë, por vendimi i diskutueshëm më vonë u anulua, i cili është i duhuri për kohën kur iGaming në rajon filloi mirë dhe me të vërtetë.

Histori e shkurtër e lojërave të fatit në internet në Gjermani