Supersticione të çuditshme dhe të çuditshme në poker

Poker

2021-09-12

Ethan Tremblay

Ndërsa Pokeri është padyshim një lojë aftësish, ju mund të ulni sa shanse luan me dorën e tij. Për shkak të natyrës së rastësishme të disa prej Pokerit, shumë nga lojtarët, madje edhe ata të famshëm, i përmbahen disa bestytnive qesharake. Nga grumbullimi fatlum i çipave deri tek preferimi i një vendi të caktuar në tavolinë, nuk mungojnë ritualet dhe xhinglat e fatit në shami, madje edhe në poker online.

Supersticione të çuditshme dhe të çuditshme në poker

Le të hedhim një vështrim në disa nga bestytnitë më ikonike.

Mbrojtësit famëkeq të kartave me fat

Deri më tani, bestytnia më e zakonshme, ose sharmi i fatit, në poker është "mbrojtësi i letrave me fat"

Të kesh një mbrojtës kartash nuk është gjithmonë një shenjë e të qenit supersticioz: disa njerëz thjesht ndihen më të sigurt duke pasur pak sharm me vete, gjë që zakonisht është e mirë për mentalitetin e tyre në tryezë. Doyle "Texas Dolly" Brunson, një legjendë e pokerit, përdor një medalion të vogël Ghostbusters.

Këta mbrojtës të kartave me fat, padyshim që nuk u shtojnë asgjë kartave përveç besëtytnive.

Funky Chip Stacking - Supersticious Chip Stacking

Çdo lojtar në një tavolinë pokeri luan me fyell ose përplas me çipat e tij. Është një gjë mjaft katartike dhe argëtuese për të bërë.

Nëse një lojtar i rrotullon çipat e tij në gishta, i grumbullon dhe i vendos përsëri në njërën dorë në tryezë, ajri është vazhdimisht i gjallë me klikimin e çipave që grumbullohen. Është e sigurt të thuhet se lojtarët e pokerit pëlqejnë të luajnë me grupet e tyre të çipave dhe disa prej tyre kanë nevojë që ata të duken në një mënyrë të caktuar nëse duan që ata të jenë me fat.

Lojtarët e pokerit në internet e kanë të lehtë, pasi softueri grumbullon dhe shfaq automatikisht çipat tuaja, por nuk do të habitej nëse shumica e lojtarëve që marrin pjesë në turnetë e pokerit në internet kanë një grumbull çipash me fat të përshtatshëm për t'u luajtur ndërsa luajnë dhe t'i japin atyre. atë pak fat që ata duhet të thithin kur një bllof shkon keq.

Rituale Bizzare Pokeri për Besëtytni

Kur bëhet fjalë për bestytnitë, këto rituale, tradita ose sjellje që shfaqin lojtarët mund të jenë pak më shumë sesa thjesht të veshësh një kapuç të bardhë me fat për një javë rresht.

Shumë profesionistë të pokerit kanë ritualet dhe sjelljet e tyre të vogla që besojnë se u sjellin fatin që u nevojitet, edhe kur luajnë lojëra pokeri në internet. Daniel "Kid Poker" Negreanu, gjashtë herë fitues i byzylykut WSOP dhe kampion dy herë WPT (World Poker Tour) shikon filmat Rocky përpara se të ulet në lojëra, edhe kur luan turne pokeri në internet.

Ndërsa Negreanu nuk është aq sa Rocky Balboa, dhe ka të ngjarë të mos jetë aq i dobishëm në një luftë, kundërshtarët janë ende të frikësuar prej tij në tavolina. Suksesi i karrierës së tij dhe fitimet masive të turneut të pokerit gjatë gjithë jetës që ai ka fituar nuk mund të krahasohen të gjitha me aftësitë e tij në tavolinë, apo jo?

Besëtytnitë gjithmonë do të fitojnë.

Lajmi i fundit

Betfred do të nisë IGT Play Sports-Powered Sports në të ardhmen
2023-03-21

Betfred do të nisë IGT Play Sports-Powered Sports në të ardhmen

Lajme