RTP

RTP është një akronim për Kthim te lojtari dhe njihet gjithashtu si raporti i pagesës ose përqindja e pagesës. Është një term i përdorur në kazinotë e reja në internet dhe ato tradicionale për të përshkruar përqindjen ose shumën e të gjitha parave të bastuara që një automat ose VLT (Video Lottery Terminal) do t'u paguajë lojtarëve me kalimin e kohës.

Nëse një lojë ka një RTP ose përqindje pagese prej, për shembull, 98%, atëherë kazinoja do të paguajë 98 dollarë për çdo 100 dollarë të bastuar mesatarisht. Ekziston mundësia që RTP për një lojë të mund të ndryshojë me kalimin e kohës për shkak të përditësimeve dhe përditësimeve të softuerit që zhvilluesi i bën lojës.

RTP