Një udhëzues i thjeshtë fillestar për Blackjack

Blackjack

2021-05-19

Eddy Cheung

Kumarxhinjtë e pasionuar janë gjithmonë në kërkim të lojërave të kazinosë të lehta për t'u luajtur, të cilat gjithashtu mund t'i ndihmojnë ata të fitojnë para. Blackjack është ndër opsionet e tyre më të mira. Disa fillestarë e konsiderojnë strategjinë e saj bazë më të kuptueshme se ajo e lojërave të tjera të kazinosë si baccarat. Hapi i parë për të shijuar këtë lojë është gjetja e rangut të lartë kazinove online*ku mund ta luajnë këtë lojë emocionuese. Më pas, duhet armatosur me çdo detaj të rëndësishëm në lidhje me të.

Një udhëzues i thjeshtë fillestar për Blackjack

Ky udhëzues mund t'i ndihmojë fillestarët të kuptojnë blackjack-un dhe të mësojnë se si të fitojnë sa herë që luajnë pavarësisht se janë të papërvojë.

Rregullat themelore të Blackjack

Njohja e rregullave të kësaj loje kazino është jetike. Kundërshtari i një lojtari është tregtari, në kundërshtim me shumë lojëra të kazinosë në internet të disponueshme sot. Për të luajtur këtë lojë kërkohet kuverta e rregullt me 52 letra dhe letrat nuk kanë të njëjtat pikë. Për shembull, Ace mund të jetë një ose njëmbëdhjetë, në varësi të mënyrës se si një lojtar që zgjedh ta luajë atë. Të gjitha kartat e fytyrës vijnë me dhjetë pikë.

Rregulla të tjera përfshijnë si më poshtë:

 • Kur totali fillestar i letrave të një lojtari është 21, ata fitojnë
 • Kumarxhinjtë nuk mund të luajnë me dy asa pasi i ndajnë ato
 • Të gjithë lojtarët duhet të fillojnë me dy letra
 • Nëse një lojtar shkon mbi 21, tregtari fiton automatikisht, pavarësisht nga dora e tij
 • Një kumarxhi me dy letra të ngjashme mund t'i ndajë ato
 • Mësoni terminologjitë e Blackjack

Siç mund të dëshmojnë shumica e fillestarëve, të luash këtë lojë pa i kuptuar terminologjitë e lojës mund të jetë konfuze. Prandaj, duhet të hulumtohen termat e përdorur dhe kuptimi i tyre. Përndryshe, ata mund të bëjnë lëvizjen e gabuar për shkak të një keqkuptimi të thjeshtë. Disa nga këto terminologji janë:

 • Hit – Marrja e një karte shtesë; kjo është ideale kur dikush ka një rezultat të ulët
 • Stand – Refuzimi për të marrë ndonjë kartë shtesë
 • Ndarje – Kjo nënkupton ndarjen e dy letrave që ka në dy duar të veçanta
 • Dorëzimi - Ndodh kur një lojtar sakrifikon gjysmën e bastit të tij dhe tërhiqet nga një raund
 • Double Down – I referohet kur një lojtar merr një kartë shtesë për të dyfishuar bastin e tij

Strategjia Bazë

Kumarxhinjtë që duan të lënë një seancë duke luajtur blackjack duke buzëqeshur duhet të zotërojnë strategjinë bazë të kësaj loje. Ka shumë tabela strategjike në internet; dikush mund t'i hulumtojë ato dhe të mësojë se si funksionojnë. Pastaj, ata duhet të dinë kartat për të ndarë dhe ato jo. Kumarxhinjve këshillohen gjithmonë të ndajnë aset dhe 8-të, por asnjëherë dhjetëra.

Të zotërosh se kur të godasësh apo të qëndrosh është gjithashtu thelbësore. Për shembull, me një total prej 8, duhet goditur kundër kartës së tregtarit. Kur dora e një tregtari është 2-6, dhe e lojtarit është 12-16, qëndrimi në këmbë është alternativa më e mirë.

Qëndroni në nivel

Të luash blackjack si fillestar mund të jetë një fllad, por jo gjatë gjithë kohës. Dikush mund të humbasë më shumë herë sesa pritej. Në raste të tilla, gjëja më e mirë për të bërë është të qëndroni të qetë dhe të arsyeshëm, pavarësisht sa të vështira bëhen gjërat. Me kalimin e kohës dhe më shumë praktikë, dikush do të fillojë të fitojë përfundimisht.

Disa njerëz mund të pyesin: "Por pse duhet të luani blackjack në vend të lojërave të tjera të kazinosë?" Epo, kjo lojë kazino ofron argëtim pa ndalesë. Kumarxhinjve u duhet më shumë aftësi sesa fat për të fituar. Mësimi i tij është i lehtë. Plus, ka variacione të panumërta blackjack të disponueshme në internet.

Të rejat e fundit

Play Pragmatic zbulon përplasjen e madhe të basit bazuar në seritë e saj të njohura të lojërave elektronike
2023-09-28

Play Pragmatic zbulon përplasjen e madhe të basit bazuar në seritë e saj të njohura të lojërave elektronike

Lajme