A janë lojtarët e E-Sportit më të mirë në lojërat e kazinove në internet

Lajme

2021-11-03

Ethan Tremblay

Për një të huaj, eSports dhe kumari duket i ngjashëm. Sidoqoftë, në realitet, ka shumë pak të përbashkëta midis të dyjave dhe grupet e aftësive që lojtarëve u nevojiten për sukses në eSports kundrejt lojërave të kazinosë janë të ndryshme.

A janë lojtarët e E-Sportit më të mirë në lojërat e kazinove në internet

Të dy lojtarët profesionistë dhe lojtarët e E-Sport janë lojtarë të vetëm

Kazinotë në internet nuk janë sporte ekipore. Njerëzit hyjnë vetë në këtë fushë dhe dalin vetë.

Secili kumarxhi luan për vete. Kumarxhinjtë pranojnë se pjesë e apelit të lojërave të fatit është ideja e lojërave si "gara përfundimtare: individi kundër botës". Kur bëhet fjalë për lojërat e tavolinës, një lojtar luan kundër kundërshtarëve të tyre, jo me ta.

Kazinotë online ofrojnë shumë lojëra të reja të ofruesve të njohur në botë që janë më shumë argëtuese sesa luftarake, dhe disa prej tyre në fakt inkurajojnë bashkëpunimin e lojtarëve. Megjithatë, në lojërat e fatit profesional, veçanërisht lojërat e tavolinës, kjo pothuajse nuk ndodh kurrë. Kumarxhinjtë priren të jenë ujqër të vetmuar.

E-Sportet janë punë ekipore ndërsa bixhozi është i vetëm

Loja, strategjia, idetë dhe i gjithë domeni është një përvojë ndryshe.

Shumë lojtarë profesionistë të eSports luajnë në ekipe dhe janë trajnuar për t'u mbështetur tek njëri-tjetri gjatë lojës. Një pjesë e madhe e suksesit të lojtarëve është aftësia për të shkëmbyer informacione dhe për të komunikuar shumë shpejt për të rigrupuar ose ndryshuar strategjinë në mes të lojës.

Kjo është diçka që nuk është e dobishme për lojtarët e kazinosë dhe në fakt mund të kapë një lojtar të eSports, i cili është kthyer në një kumarxhi.

E-Sportet mbështeten në kohët jashtëzakonisht të shpejta të reagimit ndërsa nuk luan fare

Lojtarët e E-Sport kanë një kohë reagimi jashtëzakonisht mbresëlënëse.

Studiuesit nga Universiteti i Nevadës argumentojnë se sportet elektronike kërkojnë nivele të larta të koordinimit fizik. Lojtarët duhet të marrin vendime në një fraksion të sekondës, që do të thotë se shpesh herë, ata i marrin këto vendime në mënyrë të pandërgjegjshme - trupi i tyre vepron bazuar në vite përvojë. Në një farë mënyre, eSports kanë më shumë të përbashkëta me sportet tradicionale sesa lojërat e fatit në kazino, pasi ato kërkojnë gjithashtu stërvitje intensive fizike, megjithëse jokonvencionale.

Këto aftësi nuk janë të dobishme në lojërat e fatit profesional, sepse asnjë nga lojërat e tavolinës së kazinosë nuk kërkon një kohë të shkurtër reagimi (të paktën për sa i përket përgjigjeve të trupit).

Nocioni i Bluffing & Strategjia është krejtësisht i ndryshëm midis kodeve

Bllofing, mashtrim dhe dinakë. Këto janë dallime të thella, por megjithatë të ngushta midis kodeve.

Ian Andersen, një lojtar profesionist i blackjack-ut dhe autori i librit Turning the Tables on Las Vegas, rekomandon teknika të shumta që ndihmojnë një lojtar kumari të maskojë aftësitë e tij në tavolinë dhe të falsifikojë emocionet e tij për të mashtruar kundërshtarët. Studiuesit gjithashtu e njohin dinakërinë dhe mashtrimin si thelbësore për lojërat e fatit.

Në të kundërt, aq sa eSports kërkon strategji, nuk ka nevojë (ose kohë) për mashtrimin e një kalibri të tillë gjatë lojës.

konkluzioni

Ka 0 korrelacion midis E-Sport dhe suksesit të lojërave të fatit.

E-Sports mund të jetë një portë për lojërat e fatit nga pikëpamja psikologjike, sepse ideja e basteve nuk është e re për lojtarët e eSports.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për aftësitë dhe teknikën aktuale, në thelb nuk ka asgjë të përbashkët midis E-Sports dhe lojërave të fatit në kazino.

Lajmi i fundit

Betfred do të nisë IGT Play Sports-Powered Sports në të ardhmen
2023-03-21

Betfred do të nisë IGT Play Sports-Powered Sports në të ardhmen

Lajme