Texas Holdem

Texas Hold'em është një lojë e njohur pokeri kazino në shumë vende në mbarë botën. Loja nisi si një aktivitet i luajtur vetëm nga elita dhe mendimtarët e shoqërisë. Megjithatë, pothuajse të gjithë dashamirët e lojërave me letra aktualisht po e luajnë atë globalisht.

Gjetja e kazinosë më të mirë për të shijuar pokerin Texas Holdem mund të jetë sfiduese, kryesisht për shkak të opsioneve të shumta në dispozicion. Ne kemi renditur disa nga kazinotë e reja më të mira në internet për ta bërë më të lehtë për ju.

Texas Holdem
Historia e Texas Hold'em
Historia e Texas Hold'em

Historia e Texas Hold'em

Historia e lojës daton në fillim të viteve 1900. Megjithatë, ajo u bë e zakonshme pasi u prezantua në Las Vegas në vitin 1963. Loja u ofrua në një kazino të caktuar për disa vite deri në vitin 1969 kur kazinotë e tjera ftuan lojtarët të shijonin Texas Holdem.

Turneu i parë i pokerit u zhvillua gjatë të njëjtit vit, me Texas Hold'em që ishte ndër variantet më të njohura.

Gjatë viteve 1970 u botuan disa udhëzues për strategjinë e pokerit, të cilët ndihmuan në revolucionarizimin e lojës. Deri në vitin 1980, interesi për lojën ishte rritur jashtë Nevadës dhe u përhap si zjarri në të gjithë botën, duke përfshirë versionet e mëvonshme në internet.

Historia e Texas Hold'em
Lojërat e reja Texas Holdem

Lojërat e reja Texas Holdem

Ka shumë versione dhe variacione të Texas Hold'em, të cilat janë shfaqur, veçanërisht në të kaluarën e afërt. Zhvilluesit e lojërave janë gjithmonë të zënë duke u përpjekur të përmirësojnë përvojën e lojërave, kjo është arsyeja pse ata vazhdojnë të dalin me versione dhe variacione të reja.

Disa shembuj të versioneve të lojës aktualisht janë No-Limit Texas Holdem, Anonymous Texas Holdem, Omaha Holdem, Fast-Fold Texas Holdem, Heads Up NL Texas Holdem, Limit Holdem dhe Pot Limit Holdem. Shumica e zhvilluesve më të mirë të lojërave si p.sh Microgaming , NetEnt , Lojëra evolucionare , dhe Playtech zakonisht lëshon shumicën e varianteve të pokerit të Texas Holdem. Dallimet kryesore midis këtyre varianteve janë kryesisht në përvojën e përdoruesit dhe performancën e lojës.

Lojërat e reja Texas Holdem
Kazinotë e reja kanë përzgjedhje të reja të Texas Hold'em

Kazinotë e reja kanë përzgjedhje të reja të Texas Hold'em

Shumë lojtarë poker priren të qëndrojnë në kazinotë e vjetra me të cilat janë mësuar, kryesisht për shkak të shpërblimeve të besnikërisë së klientit dhe frikës nga ndryshimi. Megjithatë, gjithmonë ia vlen të provoni disa prej tyre kazinotë e reja më të vlerësuara . Ju duhet vetëm të bëni kërkimin tuaj për të përcaktuar nëse kazinoja është e vërtetë dhe e sigurt përpara se të hapni një llogari. Ka përfitime të shumta për të luajtur Texas Holdem në një kazino të re që duhet t'ju joshë të provoni një të tillë. Avantazhi kryesor është se ju shijoni lojërat më të fundit të Texas Holdem pasi kazinotë e reja zakonisht vijnë me versione të reja. Ju gjithashtu mund të shijoni përvojën e përmirësuar të përdoruesit.

Kazinotë e reja kanë përzgjedhje të reja të Texas Hold'em
Teknologji në kazinotë New Texas Holdem

Teknologji në kazinotë New Texas Holdem

Teknologjia e përdorur kontribuon më së shumti në përmirësimin e përvojës së përdoruesit që merrni gjatë lojës në një kazino online. Kazinotë e reja zakonisht kanë teknologjitë më të përditësuara në kohën e zhvillimit të lojës, gjë që ju garanton përvojën më të mirë të lojërave që ekziston në treg. Kjo siguron që jo vetëm të keni një mundësi të shkëlqyer për të fituar para, por edhe të shijoni argëtim cilësor gjatë kohës që jeni në të. Përdorimi i inteligjencës artificiale, për shembull, mund të ndihmojë në përmirësimin e mënyrës se si një përdorues ndërvepron me lojën dhe ta bëjë më të lehtë për lojtarin që të përqendrohet vetëm në strategjitë e tij ose të saj.

Teknologji në kazinotë New Texas Holdem
Lojë e Texas Holdem

Lojë e Texas Holdem

Qëllimi i përgjithshëm i lojës është zakonisht të bëjë kombinimin më të mirë të letrave tuaja të vrimës dhe letrave të komunitetit, duke e bërë dorën e pokerit të rangut më të lartë që përbëhet nga pesë letra. Duhet të ndiqni rregulla të thjeshta dhe renditje të përcaktuar me dorë, të cilat duhet t'i dini dhe kuptoni për të luajtur lojën. Sidoqoftë, thjeshtësia e lojës nuk do të thotë domosdoshmërisht se është një lojë e lehtë, veçanërisht kur luhet në nivele të larta. Ju duhet të mësoni disa strategji për të rritur shanset tuaja për të fituar në shumicën e lojërave Texas Holdem që do të luani. Mos harroni të filloni nga ato themelore dhe të shkoni lart.

Rregullat bazë Texas Holdem Secilit prej lojtarëve i shpërndahen dy letra vrima në fillim të lojës, të dyja me fytyrë poshtë. Më pas, pesë letra të tjera shpërndahen në qendër të tabelës, me fytyrë lart, përmes disa raundeve të basteve. Pesë kartat njihen si kartat e komunitetit. Kartat e komunitetit duhet të shpërndahen në tre faza të quajtura flop, turn dhe river. Secili lojtar përdor çdo kombinim prej pesë letrash nga gjithsej shtatë, pesë letra të përbashkëta dhe dy letra vrima, për të formuar dorën e tij më të mirë të mundshme. Lojtari me pesë letrat e renditjes më të lartë fiton lojën.

Duart më të mira në Texas Holdem

Dora më e mirë fillestare kur jeni para-flop është, pa dyshim, aces xhepi. Përveç kësaj, përgjigja do të varet nga një sërë faktorësh. Variablat e shumtë mund të bëjnë që dora më e mirë të ndryshojë sa herë që shpërndahet një kartë e përbashkët. Të kesh mbretër xhepi, për shembull, mund të duket si një dorë e fortë në fillim. Megjithatë, një ACE në rënie mund t'i bëjë papritmas mbretërit e xhepit të duken të pambrojtur. Ky është ndoshta elementi që e bën lojën kaq tërheqëse për shumë njerëz. Dora më e mirë fillestare është zakonisht akset e xhepit, të cilat ende mund të mposhten në varësi të letrave të përbashkëta të shpërndara.

Strategjia bazë në Texas Holdem

Nëse po kërkoni të mësoni strategji bazë për të përmirësuar lojën tuaj, filloni duke ditur pozicionimin e lojës. Në buton konsiderohet pozicioni më i mirë për të qenë në Texas Holdem. Kjo për shkak se nga katër raundet e basteve, ju do të jeni i fundit që do të vini bast në tre prej tyre. Kjo do të thotë që ju do të dini numrin e lojtarëve që janë ende në lojë kur të jetë radha juaj për të luajtur, duke ju lejuar të merrni vendime më të informuara. Small Blind konsiderohet si pozicioni më i keq për të qenë, edhe pse ju mund të përfitoni prej tij duke vepruar në mënyrë agresive.

Lojë e Texas Holdem